Vooronderzoeken


Dit zijn de modellen die wij gemaakt hebben in het kader van het vooronderzoek van ons eindmodel.
Elk model geeft een aspect weer van de 6 neoplastische wetten of kenmerken van Rietveld. Deze hebben ons geholpen om tot een uiteindelijk eindmodel te komen


Dit model geeft het concept weer wat Rietveld ook in het Schröderhuis toepast, het integreren van de meubels in het ontwerp zelf.


Het volgende model geeft de dynamiek weer, die Rietveld ook toepast in het Schröderhuis. Allerlei bewegende delen die zorgen voor de compactheid van een ruimte.


Rietveld staat niet alleen bekend om zijn gebouwen die hij maakt maar ook om verschillende meubels die hij ontworpen heeft. Wij hebben ook een meubel ontworpen aan de hand van de 6 neo-plasticische wetten.


Hier een model dat het concept van Rietveld weergeeft, rechte lijnen, primaire- en nietkleuren, geïntegreerde meubels, assymetrie en bewegende delen.


In de neo-plasticische wetten staat er dat het niet alleen rechthoekig moet zijn, maar dat het ook een prisma mag zijn. Hier wilde wij mee expirimenteren, maar dit was ons niet goed bevallen omdat dit niet binnen de kaders van Rietveld past. Op de foto zie je de uitklapbare opening die gelijk ondersteund wordt als je deze opent. Dit was ook een kenmerk van Rietveld die over dit soort handige dingen nadacht.


In dit abstract model hebben wij het in elkaar steken van vlakken, het gebruik van primaire- en nietkleuren, de rechte lijnen en assymetrie. Wat het werk van Rietveld typeert.



Als laatst hebben wij een model dat de ruimtelijkheid en de eenheid van buiten en binnen weerspiegelt, wat volgens Rietveld zeer belangrijk is. Dit kan je zien aan het grote raam die we hebben toegepast.



Dit waren de modellen die wij de afgelopen weken gemaakt hebben. Al deze modellen hebben ons inzicht gegeven over hoe Rietveld gedacht moet hebben bij het ontwerpen van zijn werken. Met de modellen en onze analyses hebben we uiteindelijk een eindmodel kunnen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten